La nostra realitat: una mentida feta veritat o al revés/ Nuestra realidad: una mentira hecha verdad o viceversa

Benvolguts amics, tots.

Hi ha tanta tela que tallar de la situació de la meva terra, i terra de tots els espanyols, Catalunya, que avui només faré una petita reflexió per preguntar-me i convidar-vos a pensar a què estan jugant o què hi ha darrere de tot el nostre ocàs.
No entraré en si tot el que està passant ja ve de fa més de quaranta anys ni res, simplement a fer un petit resum dels últims cinc anys. Sense dilació, les coses no em quadren i quan no em quadren, de les quals puc encaixar peces, és quan ja no em crec absolutament res.

Més o menys he anat pronosticant el nostre futur, radiografiant cada pas, per coneixement de causa i va ser quan Mas va posar a Puigdemont (de sobte al que era alcalde de Girona) al capdavant d’un Govern no elegit pel poble, que vaig haver de filar una altra història que m’encaixava molt més en la pel·lícula. I tot ha anat embastant en les meves paraules fins que vaig veure en la dimissió de Santi Vila el que se’ns venia a sobre, però no tant com per veure a «Puigde» a Brussel·les, això no, i és aquí on vaig.

El 10 de gener de 2016, aquest senyor, va ser investit president de la Generalitat, havent-se celebrat el dia anterior, el 9 de Gener, un clar cop d’estat en el Parlament. Ningú va fer res des del Govern central i aquí va començar més que mai la mobilització ciutadana, primer incipient i avui al que hem arribat. En primer resum: NINGÚ VA FER RES des de Madrid per plantejar la nova situació. Bé es van fer coses, moltes anades i vingudes públiques i altres privades, i intents de donar més solvència i institucionalització a les reunions. Just ara s’adonen que no hi havia legalitat, hi havia delictes, hi havia…? Excuses. Teníem per anys pseudoambaixades funcionant pels mons de Déu, hi havia l’incompliment sistemàtic de la Llei de Banderes, als Ajuntaments s’incomplien múltiples lleis, la Generalitat s’inventava càrrecs paral·lels al del Govern central.

Venien aquí MINISTRES i feien l’intent de parlar català per acostar postures i anar tan panxacontents a berenar al costat del Govern tirànic de torn! No s’adonaven del que passava a casa? De sobte una llum (o bombeta) va fer que se’ls il·luminés les idees?
Passen últimament els dies i ipsofacto, en Puigde se’n va Brussel·les, NINGÚ VA ADONAR-SE encara estant «extremadament vigilat». Però a què juguen? Hem set un experiment social, som unes víctimes tots d’un engany, ens han hagut d’arruïnar la vida per riure’s una mica costa nostra…?

Ho sento, però no entenc res ja, de què hi ha darrere, davant, al costat ni en cap costat. Interessos, vergonya, no ho sé. Però encara el poble de Catalunya confia, encara que molts estiguem desemparats, confiem que tot torni, algun dia al normal. Segurament jo ja no ho vegi, però ni encara que sàpiga mai la realitat, pot ser aquest poble i espero que torni a trobar pau. I espero que aquest odi creat pel joc d’uns, acabi, pel bé de tots.

Qui estima a Espanya o estima a Catalunya, realment, com a persona i governant, no les deixa caure en aquestes bogeries, perquè la Pàtria, com Déu, són sagrades, són estimades. No són interessos negociables.

Nuestra realidad: una mentira hecha verdad o viceversa

Apreciados amigos, todos.

Hay tanta tela que cortar con relación a la situación que vivimos en mi tierra, tierra también de todos los españoles, Catalunya; Sólo hoy haré una pequeña reflexión para preguntarme e invitaros a pensar a qué se está jugando o qué hay detrás de todo nuestro ocaso.

No voy a entrar en si todo lo que está ocurriendo viene ya desde hace más de cuarenta años o no, simplemente es hacer un pequeño resumen de los últimos cinco años; sin dilación, las cosas no me cuadran y cuando no me cuadran… y no puedo ir encajando las piezas… es cuando ya no me creo absolutamente nada.

Más o menos he ido pronosticando el nuestro futuro, radiografiando cada paso, por conocimiento de causa, a partir de cuando Arturo Mas puso a Puigdemont de sopetón, al por entonces era alcalde de Gerona, y lo puso al frente de un Gobierno no elegido por el pueblo. Tuve entonces que ir hilvanando otra historia que me encajaba mucho más en esa película. Y todo ha ido cuadrando con mis palabras, hasta que visualicé también a la dimisión de Santi Vila lo que se avecinaba, pero no tanto como para ver a “Puigde” en Bruselas, eso no, y es aquí donde voy.

El 10 de enero de 2016, este señor, fue investido Presidente de la Generalitad, habiéndose celebrado el día anterior, el 9 de Enero, un literal golpe de Estado en el Parlament. Nadie hizo nada desde el Gobierno Central, empezando ahí más que nunca la movilización ciudadana, primero de manera incipiente y ahora a lo que hemos llegado. Haciendo un primer resumen: NADIE HIZO NADA desde Madrid para plantear la nueva situación. Bueno, se hicieron cosas, muchas idas y venidas, unas públicas y otras de manera más privada, intentos de dar más solvencia e institucionalización a las reuniones.

¿Justo ahora se dan cuenta que no había legalidad?, de que había delitos, de que había … Escusas. Hemos tenido durante años pseudo-embajadas funcionando por doquier, realizando un incumplimiento sistemático de la Ley de Banderas. En los Ayuntamientos se incumplían múltiples leyes, la Generalidad se inventaban cargos paralelos a los del Gobierno Central.

¡Venían aquí MINISTROS, haciendo el amago de hablar catalán para acercar posturas, e ir tan campantes/zampantes a comerse la merendola junto al Gobierno tiránico de turno! ¿No se daban cuenta de lo que pasaba en casa? ¿De repente una luz, una bombilla hizo que se les iluminasen las ideas?

Pasan estos últimos días, e ipsofacto Puigde se va a Bruselas, NADIE SE PERCATÓ aún estando “extremadamente vigilado”. ¿Pero a que juegan? ¿Hemos sido un experimento social, ¿somos unas víctimas todos de un engaño?, ¿nos han tenido que arruinar la vida para reírse un poco a nuestra costa…?
Lo siento, pero no entiendo ya nada, sobre que es lo que hay detrás, delante, al lado… ni en ningún lado. Intereses, vergüenza… no lo sé. Pero aún el pueblo de Catalunya confía, aunque muchos estemos desamparados, confiamos en que todo vuelva, algún día a la normalidad. Tal vez yo ya no lo vea, pero ni aunque lo sepa, tal vez jamás este pueblo vuelva a encontrar la paz. Espero que este odio creado por el juego de unos, cese, por el bien de todos.

Quien ama a España o ama a Cataluña de manera real, como persona y como gobernante, no permite que caigan en estas locuras, porque la Patria, como Dios, es sagrada, y debe ser amada. Esto no son intereses negociables.